12/10/2013

1st Prize. Mapo Oil Reserve Base.

Competition.
metalocus, INÉS LALUETA, ÁNGELA SOLÍS.
International Idea Competition for the Mapo Oil Reserve Base in Seoul, Seoul Metropolitan Government. The first step to changing the Mapo Oil Reserve Base, a International Competition for Professionals and Students.

The Public Development Center of the Seoul Metropolitan Government recently announced the winners for "The first step to changing the Mapo Oil Reserve Base" international competition. The ideas competition challenged student and professional participants to repurpose the Mapo Oil Reserve Base in Sangam, Seoul, South Korea, which has been out of use for the past 10 years.

Sunggi Park, a graduate student at Harvard Graduate School of Design, and Hyemin Jang, an undergraduate architecture student at Cornell University, won the first prize of $10,000 for their project "Resonance of Light." Their project transforms the Mapo oil tanks formerly used for military purposes into a welcoming multi-functional space where public programs can be held — all while keeping the surrounding natural environment untouched as possible.

A local judging committee of scholarly experts in architecture, urban planning and design, landscape, and social science evaluated the submissions in a three-stage procedure from Aug. 29 - Sept. 9. Jung Gon Kim, professor of architecture at Konkuk University, was chairperson of the committee.

The awards ceremony will take place on Oct. 8 at the Taepyeong Hall, Seoul Citizens Hall (B2F Seoul City Hall Main Building).

All images and text courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang.

For complete details, click here.

Prologue: Senses, Time, Nature. Design concept. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
First prize entry: Resonance of Light: Proposal for Mapo Oil Reserve Base. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Resonance of Light: Proposal for Mapo Oil Reserve Base. Exterior perspective. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Interface: Gentle Movement of Fiber Optics. Spatial section. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
A Rhythmic Spatial Sequence: Gentle Waves of Light and Sound. Site section. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Climax: Whiffle of Sound. Interior perspective. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Development: Figures and Senses. Concept diagram. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Playground: Flexible for Exhibition or Acoustic Performance. Ground floor plan. (+4.00m). Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Reminiscence: Return to the Nature. Site plan. (+15.00m). Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Flow: Open-ended Spatial Experience. Floor plan. (+8.00m) Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Development: Figures and Senses. Concept diagram. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Development: Figures and Senses. Concept diagram. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Development: Figures and Senses. Concept diagram. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.
Epilogue: Resonance. Interior perspective. Image courtesy of Sunggi Park and Hyemin Jang. Click above to see larger image.

MetalocusRedes

MetalocusTwitter

view counter
Post a Job

MetalocusMagazine

MetalocusPublications

view counter