Migdia House by SAU Taller d'Arquitectura

01/03/2015
Migdia House by SAU Taller d'Arquitectura
Granollers [BCN] Spain
metalocus, ALEX DURO
Migdia House by SAU Taller d'Arquitectura. Photography © Andrés Flajszer
How to deal with the design of a house between party pretending that it can accommodate changes in the future and also with a good illumination? This is the question that SAU Taller d'Arquitectura have tried to answer with the design of the Migdia House, on which its future owners put several conditions that marked its design.

For the design of the Migdia House, SAU Taller d'Arquitectura has had two premises set by the future owners which will condition the project's decisions: a house well illuminated and with possible changes in the future.

These premises will be the starting point of the general order of the house, which will centralize their core services and focus around the walls, allowing the passage of light through the façades, and creating a large open central space which ,in the future, may hold different modifications.

  • The work to customize the interior spaces of the house is the responsibility of the owner, since the materials are basically treated, sometimes defective execution, where the structure is concrete, glass or polycarbonate and others.